Adauga
  • You have no bookmark.

Your Wishlist : 0 listings

Sign In

Cum alegi formatia pentru nunta ?

O formatie de nunta poate insufleti petrecerea prin prestatia live, interactiunea cu invitatii facandu-i sa se simta speciali si dornici de distractie, iar spontaneitatea si energia unor astfel de muzicieni vor crea o atmosfera incendiara.

Atunci cand incepi cautarile pentru o formatie de nunta, nu te duce foarte departe, ci mai intai incearca in online, apoi adu-ti aminte daca te-a impresionat o astfel de formatie la nuntile la care ai participat, cere recomandari din partea prietenilor si a celor de la local, care probabil colaboreaza cu diverse formatii de nunta.

formatie nunta cercul mireselor

La o prima evaluare online, urmareste calitatea site-urilor respectivelor formatii de nunta si inregistrarile video,  care iti vor deschide ochii asupra profesionalismului lor. Fii atenta la atmosfera creata,  la calitatea  sunetului, la calitatea interpretarii, dar si la genurile de muzica abordate.

In cele mai multe cazuri, o formatie de nunta va acoperi o plaja destul de larga de genuri muzicale, insa exista si formatii de nunta specializate pe muzica traditionala populara sau lautareasca.

Dupa ce ai facut o lista cu formatiile favorite, contacteaza-i telefonic si stabileste intalniri cu cei disponibili in data nuntii, dar inainte de intalnirea cu impresarul sau lider-ul formatiei, ai grija sa stii cati membri are formatia si daca incap in spatiul pe care il ai tu disponibil si cere celor de la local, detalii exacte despre instalatia de sunet existenta.

La intalnire, roaga-l sa-ti arate repertoriul pe care il au, pentru a vedea exact daca genurile de muzica abordate sunt variate si se potrivesc cu ceea ce cauti tu.

Daca genurile de muzica abordate se pliaza pe ceea ce iti doresti tu, dar nu au in repertoriu cateva piese pe care le doresti, intreaba-l daca ar fi dispusi sa invete acele piese pana in ziua nuntii si s-ar putea sa ai surpriza ca raspunsul sa fie afirmativ.

Cu ocazia aceasta iti vei da seama si daca sunt deschisi la sugestii, astfel incat playlist-ul sa-l puteti organiza impreuna dar si de personalitatea lider-ului cu care va trebui sa comunici pe durata intregii petreceri.

Apoi roaga-l sa-ti prezinte filmari de la cele mai recente, dar si recomandari de la alte nunti, dar intreaba si daca ii poti asculta live la un eveniment viitor, inainte de a semna contractul, aceasta fiind metoda cea mai buna pentru a evalua calitatea spectacolului.

Prezinta-i detaliile pe care le ai despre instalatia de sunet si intreaba daca rider-ul lor tehnic presupune o instalatie mai performanta de atat,  daca au un inginer de sunet in echipa sau daca iti pot recomanda pe cineva pentru ca totul sa fie pus la punct “nemteste”.

Afla si cate pauze iau de obicei, cat de lungi sunt si ce fel de muzica au pregatita pentru acele momente, dar si daca solista/solistul este dispus sa fie si maestru de ceremonii pentru momentele importante.

Bineinteles ca pretul va fi si el un factor pe care trebuie sa-l iei in considerare si trebuie sa stii ca acesta creste direct proportional cu numarul de membri si cu notorietatea formatiei, dar ai grija sa reflecte si costurile de cazare si transport, daca este cazul.

Stiind toate aceste detalii, acum esti pregatita sa alegi din multitudinea de formatii de nunta, pe cea care ii va face pe invitati sa isi lase flecurile pe ringul de dans.

Prev Post
Muzica nunta, Dj, Formatie sau solisti ?

Add Comment

Your email is safe with us.

0
Close

Your cart